Returer

För att åter skicka försändelser som inte har avhämtats hos speditörens ombud eller där det inte funnits någon som kan ta emot godset på leveransadressen och kommer tillbaka till oss så debiterar vi returfrakt och ny frakt enligt det fraktalternativ som valdes vid beställning. Vi debiterar även kostnader för returfrakt och ny frakt för försändelsen som enbart innehåller fraktfria varor i produktgruppen Kampanjer.

Om din försändelse gått tillbaka så kontaktar du bara oss för bokning och betalning av returfrakt och ny frakt.

Ågerrätt och avbeställningar

Om du ångrar dej efter att orderstatusen blivit ändrad till Skickad så får du använda dej av rätten till Öppet Köp och själv bekosta returfrakten.

Köp av varor som inte ingår i vårt ordinarie sortiment och måste specialtillverkas eller specialbeställas kan inte avbeställas. Kontakta oss gärna beträffande dina önskemål så tar vi reda på vad som är möjligt.

Du har 30 dagars full returrätt med Pengarna tillbaka garanti om du inte skulle vara nöjd med en produkt. Returrätten gäller fr.o.m. den dag du hämtade varan hos ombudet eller fick den levererad till dörren. För att returrätten ska gälla så ska varan returneras i oskadat skick och i originalförpackning.

Om det visar sej att den returnerade produkten inte är i nyskick (t.ex. märken efter plektrum på plektrumskyddet eller gropar i trumskinnen) eller av annan anledning inte kan säljas till fullpris så kommer vi att göra ett avdrag för detta vid återbetalning.

Återbetalning till ditt konto sker när vi mottagit och godkänt returen.

Returer måste skickas till oss som företagspaket – eftersom vi har begränsade möjligheter att lämna arbetsplatsen för att hämta försändelser hos olika ombud. Kontakta oss innan du returnerar några varor så hjälper vi dej.

Ångerrätten omfattas inte av:

Förbrukningsmaterial som gitarrsträngar, Plektrum, trumskinnn och trumpinnar etc.

Av hygieniska skäl kan vi heller inte ta tillbaka t.ex munspel, flöjter, rörblad och öronproppar etc.